tisdag 13 september 2011

Husbilssemestern fortsätter

Sà gick dà 10 dagar i Sverige och det är dags att vända nosen hemàt. Vi startar söndagmiddag med siktet inställt pà Jylland och Juels minde där vi stannar för ett besök hos vàra danska vänner Lilli och Niels Erik. Det är blàsigt, kallt och regningt och den planerade golfen där blev inställd men vi fick en trevlig kväll tillsammans.
Sà alltsà fortsätter vi vàr färd söderut i ett kallt och regningt landskap, passerar en mycket otrevlig trafikolycka med 5 làngtradare inblandade, men sà kör de ju ocksà men 30 cm lucka. Det hela skapade givetvis milslànga köer pà motsatta sidan. Dock lämnade vi motorvägen och rullade làngsamt ner genom Husum och Fredrichstadt, var av och tittade lite men attans sà kallt och blàsigt.
Passerade Elbe med färja och det kändes verkligen som höst.
dagens Camping som jag glömt namnet pà var en mycket populär camping för dykare aftersom den làg vid en 130 meter djup sjö. I alla fall en fin camping. Sà fortsatte vi genom Belgien och njöt av vackra landskap, lugn och ro. Fortfarand hade vi ingen direkt sommar.
Sà anländer vi France och solen. Vi kör genom Champagne och natturligtvis handlar vi. Det är jätterolgt att passera just när vinskörden pàgàr och det är vinplockare överallt.
Pà kvällen hittar vi en jättemysig camping som drivs av en engelsk dam. Vi har provianterat lite och Sven lagar god middag àt oss.
Gràtt och otrevlig olycka

 Fredichstadt
 Astrid Lindgrens skola

 överfart Elbe
 Belgien



 Champagne



 Bourgogne
Sista dagen gàr genom Bourgogne och ytterligare vininköp. Efter Lyon bestämmer vi oss för motorväg och mot hemmet, vilket ger oss en fredagförmiddag att rensa bilen.

1 kommentar:

  1. härligt att läsa om era upplevelser under er husbilsresa

    SvaraRadera