fredag 6 november 2009

Funderingar i ett höstigt France

Ja.nu blev det ett långt uppehåll,tyvärr. Vet inte varför men tiden bara rinner. Det händer mycket hela tiden men ibland blir man bara trött....

Ska försöka redovisa lite, både positivt och negativt.

Farmor kom äntligen ner för ett besök hos oss, vilket var jätteroligt. Hon kom tillsammans med Irene och Max, en vän till dem. Eftersom inte Max varit här nere tidigare så blev det en del utflykter som tex marknaden, vinhus, Montpellier, Rouqefort, Bagnols-s-C éze och flodtur. Vi fick även se Irené ta sig ett dopp i poolen. Ja, ja hon smög sig ner och blev filmad men det ska hon slippa få publicerat.


Ulla bestämde sig också för ett andra besök hos oss detta året, vilket glädjer. Tyckte vädret var trist i gamla Sverige så hon tog flyget hit, börjar bli proffs på det nu.


Lördagen den 26 sept var vi på ScandÓc:s årliga "Kräftskiva". En trevlig tillställning som avhölls på Domaine de Bel Air och vi hade en fin kväll tillsammans med glada vänner.

I övrigt myste vi och tog det lugnt under tiden Ulla var här.

Den 5 oktober kom Jenny hit ner för 10 dagars semester och även för att ta hand om våra hundar inför vår stundande Sverige resa.


Mitt i alltihopa så har vi även en firma här som sanerar vår vind från diverse icke hyresbetalande boende, alltså ut med om.


8 oktober åker Sven, Ulla och jag till Sverige för att övervara Anna och Marcus Bröllop. Samma dag bryter årets första och största höstoväderut över Montpellier och Jenny håller inte på att hitta hem till huset igen och som om inte det var nog så står vårt plan still i Köpenhamn pga datorfel och vår hemresa är ca 3 tim försenad.!. Kul när man bara har en långhelg och typ lika kul för Jennys kompis Peter som kom m dflyget hit. Typiskt att det skulle hända när man gör en kort resa.

Jenny o Peter lärde Emil dricka champagne, men Anton talar kloka ord till honom om vådan med alkoholen...




I alla fall kom vi till Sverige, träffade alla barn o barnbarn, fick ett par fina dagar tillsammans, samt var med om ett fantastiskt fint bröllop i Ignaberga gamla kyrka. Middagen efter avhölls på rest. Farozon i Hässleholm. Mycket god mat och dryck för att inte tala om alla fina tal och påhitt från släkt och vänner. Fin dag och kväll. Vi önskar brudparet all framtida lycka.

12 okt åter till France, vädret bättre och vi njuter av ett par dagar tillsammans med Jenny som åker hem den 15:e.

Så rullar dagarna på med olika bestyr som tex

1. Få renhållningsverket att förstå vikten av att tömma vår orange tunna( den är till för komposterbart material) så då förstår ni själv vad grannen och vi tycker efter tre veckor utan tömning...Fy F-n


2. Bråka med Lássurance Maladie om våra Carte Vitale, vilket är ett grönt litet plastkort som ger oss rätt till franska sjukvård.

3. Försöka få "DRIRE" förstå hur vår hästsläp ser ut och att den inte har någon motor utan att den ska kunna bli franskregistrerad.


Konstigt att man blir TRÖTT????


22-24 oktober jobbar jag som en liten slav på vår hästklubb Saint Georges då vi har stora opptävlingar hela helgen.


Förresten så, kom Irené ner igen och har just varit här i 3,5 v, vilket inneburit att hon slitit som en slav med att få igång Sven att lära sig franska språket,Yuippi. Dessutom var det roligt att bara ha henne här nere. Förutom att de slet med språket så drabbades Sven av en njursten, som tack och lov självmant avvek och efter gjorda provtagningar och undersökningar visat att det fn inte finns flera och det är ju skönt.


I övrigt hinner vi med en hel del golf, vädret är fortfarande varmt och skönt på dagarna. Vi änner av den franska hösten nu, kallt morgnar o kvällar men fina friska dagar.

Jag har också min kurs med Emil varje lördag. Just nu är han inte etta i kursen utan mer som en hörselskadad tonåring, om ni förstår vad jag menar. Hoppas det går över.Idag när vi var iväg från huset lyclades han demolera gardinen vi har vid ytterdörren, så var det med den.







Det absolut roligaste som hänt i min hästvärld var att jag blev inbjuden att träna dressyr i det stall dit min vän Sandra flyttat. Montarnaud ... och min min tränare där är SUPER!!!. Rider där varje tisdag och vilket lyft. Mitt mål med träningen är en dressyrtävling i Saint Gilles den 15 november sen får vi se efter det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar